Valitsit ongelmaksi: Alhainen kuvataajuus / jähmettyminen

Tee SteamVR-suorituskykytesti arvioidaksesi tietokoneesi suorituskykyä.

Vianmääritys:
Poista häiritsevät ohjelmat käytöstä tai poista niiden asennus
Joidenkin ohjelmistojen tiedetään häiritsevän SteamVR:ää tai sen ajureita. Jos sinulla on asennettuna joku seuraavista ohjelmistoista, poista ne ja yritä uudelleen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-äänilaite
  • Vanhemmat USB:n kautta kytketyt Apple Cinema -näytöt
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Optimoi tietokoneen asetukset
  • Päivitä näytönohjaimen ajurit laitehallinnasta (Laitehallinta > Näyttösovittimet > Päivitä ohjainohjelmisto).
  • Irrota kaikki USB-laitteet, joita ei käytetä.
  • Poista SteamVR:n virranhallinta käytöstä (SteamVR > Asetukset > Kehittäjä > Poista virranhallinta käytöstä).
  • Poista Windows Defender käytöstä.
  • Poista WiFi-sovitin käytöstä laitehallinnasta (Laitehallinta > Verkkosovittimet).
  • Määritä PC:hen päälle maksimitehot (Windows-näppäin > Kirjoita: virran > Virranhallinta-asetukset > Paras suoritustaso).
  • Määritä NVIDIA-virranhallinta asetukseen Suosi maksimitehoja.
  • Nollaa prosessorin/näytönohjaimen ylikellotus oletusarvoon.
Varmista SteamVR:n välimuistin tila
  1. Lopeta SteamVR ja mene Steam-asiakasohjelmaan.
  2. Etsi SteamVR kohdasta Kirjasto > Työkalut.
  3. Klikkaa SteamVR:ää hiiren oikealla painikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  4. KlikkaaPaikalliset tiedostot -välilehteä.
  5. Klikkaa Tarkista työkalutiedostojen eheys.

Jos tämä ei onnistu, yritä poistaa paikallisia tiedostoja. Toimi yllä olevien vaiheiden 1–3 mukaan ja valitse "Poista paikallisen työkalun sisältö". Kaksoisklikkaa kirjaston työkaluista SteamVR asentaaksesi sen uudelleen.
Nollaa USB-laitteet
  1. Irrota kaikki linkkilaatikon kaapelit tietokoneestasi.
  2. Mene isäntäkoneelta kohtaan SteamVR > Asetukset > Kehittäjät. Varmista, että Kehittäjäasetukset-ruutu on valittuna.
  3. Klikkaa Poista kaikki SteamVR:n USB-laitteet. Varmista, ettei linkkilaatikon USB-kaapeli ole kytkettynä, ja klikkaa Kyllä.
  4. Kun olet valmis, sulje SteamVR, kytke linkkilaatikko (USB- ja HDMI-kaapelit sekä virtajohto) ja käynnistä SteamVR uudelleen.
Tarkista prosessorin suorituskyky
Avaa ruutuajastuksen kaavio (SteamVR > Asetukset > Suorituskyky > "Näytön ruutuajastuksen kaavio"), ja käynnistä tämän jälkeen prosesoria vahvasti kuormittava VR-peli, ja etsi ruutuajastuksen piikkejä.

Jos piikkejä näkyy, ongelma liittyy todennäköisesti prosessorin suorituskykyyn.

Suorituskyvyn ongelmat voivat johtua prosessorin korkeista lämpötiloista. On olemassa useita ohjelmia, joilla voi valvoa ja hallita prosessorin lämpötilaa. Poista tietokoneen kotelosta ja tuulettimesta sinne kerääntyneet pölyt varmistaaksesi riittävän ilmavirran.
Poista suorituskykyrajoitteet BIOSissa
Sammuta ja käynnistä tietokoneesi uudelleen ja paina DEL-näppäintä käynnistyksen aikana päästäksesi emolevyn BIOS:iin.

Varmista, että kaikki suorituskykyä rajoittavat vikasietotilat ja muut virrankulutusrajoitukset on poistettu käytöstä.

BIOS:iin pääseminen vaihtelee koneesta toiseen. Lisätietoa saat tarkistamalla tietokoneesi tai emolevysi prosessit..