Valitsit ongelmaksi: Ohjain/Ohjaimet eivät yhdisty

Viven VR-laseissa on kaksi langatonta vastaanotinta, joita käytetään ohjaimien kanssa kommunikointiin.

Vianmääritys:
Pariliitä ohjaimesi
  1. Käynnistä ohjaimet.
  2. Avaa SteamVR-konsoli.
  3. Klikkaa ohjainkuvaketta hiiren oikealla painikkeella.
  4. Valitse Pariliitä ohjaimet.
Nollaa USB-laitteet
  1. Irrota kaikki linkkilaatikon kaapelit tietokoneestasi.
  2. Mene isäntäkoneelta kohtaan SteamVR > Asetukset > Kehittäjät. Varmista, että Kehittäjäasetukset-ruutu on valittuna.
  3. Klikkaa Poista kaikki SteamVR:n USB-laitteet. Varmista, ettei linkkilaatikon USB-kaapeli ole kytkettynä, ja klikkaa Kyllä.
  4. Kun olet valmis, sulje SteamVR, kytke linkkilaatikko (USB- ja HDMI-kaapelit sekä virtajohto) ja käynnistä SteamVR uudelleen.
Tarkista Viven VR-lasien USB:n tila
  1. Mene isäntäkoneella kohtaan SteamVR > Asetukset > USB.
  2. Klikkaa Päivitä nähdäksesi Vive USB -komponenttien tilan.
  3. Varmista, että langaton vastaanotin 1 ja langaton vastaanotin 2 ovat korostettuina valkoisina kehinä. Jos toinen tai kummatkin ovat harmaina, irrota Viven USB-kaapeli tietokoneestasi, kytke se toiseen USB-porttiin ja odota tilan päivittymistä.
Nollaa ohjaimet
  1. Pidä ohjaimen liipaisin, valikkopainike, kosketuslevy ja kahvapainikkeet painettuna (kaikki muut paitsi Järjestelmä-painike).
  2. Kun pidät painikkeita pohjassa, liitä ohjain tietokoneeseesi micro-USB-kaapelilla (saatat tarvita ylimääräisen käsiparin avuksesi).
  3. Odota 5 sekuntia ja vapauta painikkeet.
  4. Hylkää uusi ilmestyvä tallennuslaite ja irrota micro-USB-kaapeli nollataksesi asetukset.
Vaihda USB-ajurit
Poista erityiset piirilevyn USB-ajurit ja ota USB-portti käyttöön Windowsin USB-ajureilla.

1. Paina Windows-näppäintä.
  2. Kirjoita: laitehallinta.
  3. Valitse Laitehallinta ohjauspaneelista.
  4. Klikkaa USB-ohjaimet -alasvetovalikon nuolta.
  5. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella USB-ohjainta, jonka haluat tarkistaa.
  6. Valitse Ominaisuudet.
  7. Klikkaa Ohjaimet-välilehdeltä Ajurin tiedot.
  8. Jos polku ei päädy tiedostoon usbxhci.sys, poista ajuri ja asenna se uudelleen laitehallinnasta.
Poista häiritsevät ohjelmat käytöstä tai poista niiden asennus
Joidenkin ohjelmistojen tiedetään häiritsevän SteamVR:ää tai sen ajureita. Jos sinulla on asennettuna joku seuraavista ohjelmistoista, poista ne ja yritä uudelleen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-äänilaite
  • Vanhemmat USB:n kautta kytketyt Apple Cinema -näytöt
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND