Valitsit ongelmaksi: Seuranta (visiirin näyttö on harmaa)

Seurantaongelmat yleensä ilmenevät harhailevina tai leijuvina kuvina. Aukaise kuvaruudun (frame) ajoituskaavio (SteamVR > Asetukset > Suorituskyky > Näytä ruudun ajoitus) ja katso kuvaruudun ajoituksen piikkejä. Jos näet piikkejä, ongelma on todennäköisesti prosessorin suorituskyvyssä; eikä seurannassa.

Jos laitteen ikoni sykkii SteamVR:ssä vihreänä tai VR-lasien näyttö muuttuu harmaaksi, voi kyeessä olla seurantaongelma.

Vianmääritys:
Yhdistä toiseen USB-porttiin
Pane Steam Link toiseen USB-porttiin. Jos käytät USB 2.0 -porttia, vaihde USB 3.0 -porttiin (sininen sisäpuoli). Jos olet käyttämässä USB 3.0 -porttia, vaihda USB 2.0 -porttiin.

Kokeile toimivaa USB-porttia, jota toinen laite pystyy käyttämään.

Jos olet kokeillut jo kaikkia saatavilla olevia vianmäärityskeinoja, mutta ongelmia esiintyy edelleen, USB-piirisarjasi ei toimi kunnolla. Testissämme on näkynyt, että Inateck 2-Port USB3.0 PCI-Express -kortti(sarjanumero: KTU3FR-2O2I) toimii luotettavasti HTC Viven kanssa ja suoriutuu tällaisista USB-ongelmista.
Optimoi tietokoneesi asetukset
  • Päivitä grafiikkasuorittimen ajurit laitehallinnasta (Laitehallinta > Näyttösovittimet > Päivitä ohjainohjelmisto)
  • Irrota kaikki käyttämättömät USB-laitteet
  • Poista SteamVR:n virranhallinta käytöstä (SteamVR > Asetukset > Kehittäjä > Poista virranhallinta käytöstä)
  • Poista Windows Defender käytöstä
  • Poista WiFi-sovitin käytöstä laitehallinnasta (Laitehallinta > Verkkosovittimet)
  • Pane PC:stäsi päälle maksimitehot (Windows-näppäin > Kirjoita: power > Virranhallinta-asetukset > Maksimitehot)
  • Pane NVIDIA-virranhallinta asetukselle Suosi maksimitehoja
  • Prosessorin/ grafiikkasuorittimen ylikellotus oletuksena
Poista häiritsevät ohjelmat käytöstä tai poista niiden asennus
Joidenkin ohjelmistojen tiedetään häiritsevän SteamVR:ää tai sen ajureita. Kokeile seuraavien ohjelmistojen poistamista:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-äänilaite
  • Vanhemmat USB:n kautta kytketyt Apple Cinema -näytöt
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Tarkista tukiasemat
Tarkista sijainti ja synkronointi:
Tukiasemasi tulisi olla pään korkeuden yläpuolella (vähintään 6.5 jalkaa =198 senttimetriä), kallistettuna alaspäin 30-45 asteen kulmassa eikä 5 metriä (16 jalkaa) kauempana.
  • Tarkista SteamVR nähdäksesi, tuleeko tukiasemasi laiteohjelmisto päivittää
  • Varmista, että tukiasemasi on sijoitettu esteettömästi
  • Paina tukiasemien takaa Tila-painiketta, jotta tukiasema näkyy "b" ja tukiasema näkyy"c"
  • Tukiaseman valojen pitäisi olla täysin vihreitä

Tarkista toimivuus:
Yritä jäljittää yksittäinen tukiasema
Kun virta on päällä jommallakummalla tukiasemalla, vaihda se tilaan "A" käyttämällä takana olevaa painiketta. Sen jälkeen testaa HMD-näytön jäljitystä katsoessasi kohti tukiasemaa. Jos tämä onnistuu, testaa toinen tukiasema samalla tavoin.

Jos jäljittäminen ei onnistu yhdellä tai kahdella tukiasemalla, "A"-tilassa, tarkista virran ollessa päällä punaiset LED-valot vioittuneesta tukiasemasta kamerapuhelimen linssin läpi (voit nähdä laservalot parhaiten tällä tavalla), sinun pitäisi nähdä 17 punaista pistettä (keskellä 15 hunajakennomuodossa ja 2 vierekkäisillä sivuilla). 2 punaista pistettä vierekkäisillä sivuilla ovat lasereita -- ne ovat äärimmäisen tärkeitä jäljittäessä tukiasemia. Jos yksikin piste puuttuu, laser on rikkinäinen, mistä seuraa, että tukiaseman voi korjata ainoastaan vaihtamalla HTC:n.
Poista ulkoinen kamera käytöstä
Visiirin kameran käynnistäminen voi joskus aiheuttaa seurantaongelmia.

Laske ensin kameran kaistanleveyttä valitsemalla SteamVR > Asetukset > Kamera. Mikäli ongelma jatkuu, poista kamera käytöstä poistamalla valinta kohdasta Käynnistä kamera
Kiinnitä huonosti kytketyt kaapelit
Varmista, että kaikki kaapelit ovat kytketty kunnolla visiirin, linkkilaatikon ja tietokoneen välillä.

*Katso osio "USB-laitteen kytkeminen visiiriin" HTC Viven ohjekirjasta nähdäksi kuinka kiinnittää visiirin kaapelit.
Tarkista ympäristön häiriöt
Kodinkoneet ja muut ajastetut laitteet voivat aiheuttaa jaksottaisia häiriöitä. Tämä näkyy ongelmina seurannassa vain tiettyinä vuorokauden aikoina.

Kokeile laitteistosi toimintaa toisessa huoneessa tai paikassa käyttämällä eri virtapistoketta.
Peitä heijastavat pinnat
Vaikka useimmat peilaavien pintojen aiheuttamat ongelmat on ratkaistu, voivat ne silti joissain tilanteissa aiheuttaa seurantaongelmia.