Je selecteerde het onderwerp: Lage beeldsnelheid / vastlopen

Zorg ervoor dat je de SteamVR-prestatietest doet om de prestaties van je computer te evalueren.

Probleemoplossing:
Onverenigbare software verwijderen of uitschakelen
Bepaalde software is onverenigbaar met SteamVR of SteamVR-stuurprogramma's. Als je een van de onderstaande programma's op je apparaat geïnstalleerd hebt, verwijder het dan en test opnieuw:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast-antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-audioapparaat
  • Oudere Apple Cinema-beeldschermen waarop USB-apparaten zijn aangesloten
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Optimaliseer je computerinstellingen
  • Werk de GPU-stuurprogramma's bij vanuit Apparaatbeheer (Typ in het zoekvak op de taakbalk de tekst: apparaatbeheer. SelecteerApparaatbeheer > Beeldschermadapters > Klik met de rechtermuisknop op de beeldschermadapter en selecteer Stuurprogramma's bijwerken)
  • Ontkoppel alle USB-apparaten die niet gebruikt worden van de computer
  • Schakel energiebeheer in SteamVR uit (SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar > Energiebeheer uitschakelen)
  • Schakel Windows Defender uit
  • Schakel in Apparaatbeheer de wifi-adapter uit (Apparaatbeheer > Netwerkadapters)
  • Stel je computer in op 'Hoge prestaties' (Windows-toets > Voer in: energie > Instellingen voor energiebeheer en slaapstand > Energiebeheer en slaapstand > Klik in de rechterkolom op Extra energie-instellingen > Selecteer Hoge prestaties)
  • Stel het energiebeheer van NVIDIA in op Prefer maximum performance
  • Schakel de standaardinstellingen voor het overklokken van de CPU/GPU in
Integriteit van SteamVR-cache controleren...
  1. Verlaat SteamVR en ga naar de Steam-client
  2. Ga naar SteamVR onder Bibliotheek > Tools
  3. Klik met de rechtermuisknop op SteamVR en selecteer Eigenschappen
  4. Klik op het tabblad Lokale bestanden
  5. Klik op Integriteit controleren van toolbestanden...

Mocht dit niet werken, verwijder dan de lokale bestanden. Klik met de rechtermuisknop op SteamVR en selecteer Beheren > Klik op Verwijderen.Om te herinstalleren dubbelklik je op 'SteamVR' in de gereedschapsbibliotheek.
USB-apparaten opnieuw instellen
  1. Verwijder de kabels van de Link Box uit je computer.
  2. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar > Ontwikkelaarsinstellingen.
  3. Klik op SteamVR-USB-apparaten verwijderen. Zorg ervoor dat de USB-kabel van de Link Box niet is aangesloten en klik op Ja.
  4. Verlaat SteamVR zodra je voorgaande stappen voltooid hebt. Sluit je Link Box weer aan (USB, HDMI, stroom) en start SteamVR opnieuw.
Processorprestaties controleren
Open de grafiek die de beeldsnelheid weergeeft (SteamVR > Ontwikkelaar > Frametiming tonen) en start dan een VR-spel op met veel processen. Kijk of je pieken in de beeldsnelheid ziet.

Als je pieken ziet, is het probleem waarschijnlijk gerelateerd aan de processorprestaties.

Een hoge CPU-temperatuur kan voor prestatieproblemen zorgen. Er zijn verschillende programma's beschikbaar die je kunnen helpen om de processortemperatuur te beheren. Verwijder ook eventuele stofopbouw van de behuizing van je pc en pc-ventilators zodat er voldoende luchtstroming is.
Prestatiebeperkingen in BIOS opheffen
Zet je pc uit en weer aan en druk op de DEL-knop bij het opstarten om in de BIOS van je moederbord te komen.

Zorg ervoor dat veilige modi die van invloed zijn op de prestaties uitgeschakeld zijn en dat andere beperkingen op het energieverbruik opgeheven zijn.

Het proces om toegang te krijgen tot de BIOS verschilt per computer. Voor meer details raden we je aan om het beste het proces voor jouw computer op te zoeken.