Je selecteerde het onderwerp: "Compositor staat niet op volledig scherm" / Beeld is rood

Een rood scherm zal zichtbaar zijn in de headset wanneer de compositor niet naar volledig scherm kan gaan. Dit kan gebeuren wanneer een ander scherm ermee overlapt.

Probleemoplossing:
Directe modus inschakelen
Start SteamVR op en ga naar SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar > Ontwikkelaarsinstellingen > Directe modus aan

Directe modus zorgt ervoor dat je headset niet als een beeldscherm wordt herkend. Als je SteamVR afsluit en de headset het bureaublad toont, dan is de directe modus uitgeschakeld. Als de directe modus naar behoren werkt, dan zie je alleen VR-inhoud in de headset.

Als je problemen ondervindt bij het inschakelen van de directe modus, zorg er dan voor dat je de meest recente stuurprogramma's voor je GPU hebt geïnstalleerd.
Stuurprogramma's van je grafische kaart bijwerken
Als je de directe modus niet kan inschakelen, dan zijn je stuurprogramma's mogelijk niet compatibel met deze functie en moeten ze bijgewerkt worden. De directe modus van VR-apparaten wordt door Nvidia ondersteund vanaf versie 360.75 en wordt door AMD ondersteund vanaf versie 1.0.3.16.

Ga naar de website van de fabrikant van jouw videokaart om hiervoor de laatste stuurprogramma's te installeren:

Stuurprogramma's voor een grafische kaart van Nvidia

Stuurprogramma's voor een grafische kaart van AMD