Je selecteerde het onderwerp: "Draadloze ontvanger niet gedetecteerd" / "USB-apparaat niet herkend"

Er zijn twee draadloze ontvangers in de Vive-headset ingebouwd die met de controllers communiceren. Als je problemen ondervindt met de draadloze ontvangers of de foutmeldingen 'Draadloze ontvanger niet gedetecteerd' of 'USB-apparaat niet herkend' te zien krijgt, bekijk dan de onderstaande onderwerpen met aanbevelingen voor probleemoplossing:

Probleemoplossing:
USB-status van de Vive-headset controleren
  1. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > USB.
  2. Klik op Vernieuwen om de status van de Vive-USB-componenten te zien.
  3. Zorg ervoor dat Draadloze ontvanger 1 en Draadloze ontvanger 2 zijn gemarkeerd met witte cirkels. Als een of beide van de ontvangers grijs wordt of worden weergegeven, verwijder de Vive-USB-kabel dan uit je computer en sluit deze aan op een andere USB-poort. Wacht vervolgens tot de status weer vernieuwd is.