Je selecteerde het onderwerp: Controller(s) willen niet verbinden

Er zijn twee draadloze ontvangers in de Vive-headset ingebouwd die met de controllers communiceren.

Probleemoplossing:
Je controllers koppelen
  1. Zet je controller aan
  2. Open het SteamVR-scherm
  3. Klik met de rechtermuisknop op de SteamVR-keuzelijst
  4. Selecteer Apparaten
  5. > Controller koppelen
USB-apparaten opnieuw instellen
  1. Verwijder de kabels van de Link Box uit je computer.
  2. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar > Ontwikkelaarsinstellingen.
  3. Klik op SteamVR-USB-apparaten verwijderen. Zorg ervoor dat de USB-kabel van de Link Box niet is aangesloten en klik op Ja.
  4. Verlaat SteamVR zodra je voorgaande stappen voltooid hebt. Sluit je Link Box weer aan (USB, HDMI, stroom) en start SteamVR opnieuw.
USB-status van Vive-headset controleren
  1. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > USB.
  2. Klik op Vernieuwen om de status van de Vive-USB-componenten te zien.
  3. Zorg ervoor dat Draadloze ontvanger 1 en Draadloze ontvanger 2 zijn gemarkeerd met witte cirkels. Als een of beide van de ontvangers grijs wordt of worden weergegeven, verwijder de Vive-USB-kabel dan uit je computer en sluit deze aan op een andere USB-poort. Wacht vervolgens tot de status weer vernieuwd is.
Je controllers opnieuw instellen
  1. Houd de trekker, de menuknop, de trackpadknop EN de greepknoppen op de controller ingedrukt (alles behalve de systeemknop).
  2. Koppel je controller aan je computer met een micro-USB-kabel terwijl je de knoppen ingedrukt houdt. (Het kan zijn dat je een extra paar handen nodig hebt om dit te doen.)
  3. Wacht vijf seconden en laat de knoppen dan los.
  4. Negeer het nieuw verschenen opslagapparaat en koppel de micro-USB-kabel los om de controller opnieuw in te stellen.
USB-stuurprogramma's vervangen
Verwijder speciale USB-stuurprogramma's voor de chipset en laat de standaard-USB-stuurprogramma's van Windows de USB-poort die in gebruik is beheren.

1. Druk op de Windows-toets.
  2. Typ: apparaatbeheer.
  3. Selecteer Apparaatbeheer vanuit het configuratiescherm.
  4. Klik op het pijltje van de Universal Serial Bus-controllers om de vervolgkeuzelijst te openen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de USB-controller die je wilt controleren.
  6. Selecteer Eigenschappen.
  7. Klik onder het tabblad Stuurprogramma op Details van stuurprogramma.
  8. Als het getoonde pad niet eindigt op usbxhci.sys, verwijder het stuurprogramma dan en installeer het vervolgens opnieuw via Apparaatbeheer.
Onverenigbare software verwijderen of uitschakelen
Bepaalde software is onverenigbaar met SteamVR of SteamVR-stuurprogramma's. Als je een van de onderstaande programma's op je apparaat geïnstalleerd hebt, verwijder het dan en test opnieuw:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast-antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-audioapparaat
  • Oudere Apple Cinema-beeldschermen waarop USB-apparaten zijn aangesloten
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND