Je hebt het probleem geselecteerd: Controller(s) willen niet verbinden

Er zijn twee draadloze ontvangers in de Vive-headset aangebracht die met de controllers communiceren.

Probleemoplossing:
Je controllers koppelen
  1. Zet je controller aan
  2. Open de SteamVR-console
  3. Klik met de rechtermuisknop op het controllerpictogram
  4. Selecteer Controller koppelen
USB-apparaten opnieuw instellen
  1. Verwijder de kabels van de Link Box uit je computer.
  2. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar. Zorg ervoor dat het vakje voor 'Ontwikkelaarsinstellingen' is aangevinkt.
  3. Klik op Verwijder alle SteamVR-USB-apparaten. Zorg ervoor dat de USB-kabel van de Link Box niet is aangesloten en klik op 'Ja'.
  4. Verlaat SteamVR zodra je voorgaande stappen voltooid hebt. Sluit je Link Box wederom aan (USB, HDMI, stroom) en start SteamVR opnieuw.
USB-status van Vive-headset controleren
  1. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > USB.
  2. Klik op Vernieuwen om de status van de Vive-USB-componenten te zien.
  3. Zorg ervoor dat Draadloze ontvanger 1 en Draadloze ontvanger 2 zijn gemarkeerd met witte cirkels. Als een of beide van de ontvangers grijs wordt of worden weergegeven, verwijder de Vive-USB-kabel dan uit je computer en sluit deze aan op een andere USB-poort. Wacht vervolgens tot de status weer vernieuwd is.
Je controllers opnieuw instellen
  1. Houd de trekker, menuknop, trackpadknop EN gripknoppen (alles behalve de systeemknop) op de controller ingedrukt.
  2. Koppel je controller aan je computer met een micro-USB-kabel terwijl je de knoppen ingedrukt houdt. (Het kan zijn dat je een extra hand nodig hebt om dit te doen.)
  3. Wacht vijf seconden en laat de knoppen dan los.
  4. Negeer het nieuw verschenen opslagapparaat en koppel de micro-USB-kabel los om de controller opnieuw in te stellen.
USB-stuurprogramma's vervangen
Speciale chipset-USB-drivers deïnstalleren en de USB-stuurprogramma's van Windows de in gebruik zijnde USB-poort laten beheren.

1. Druk op de Windows-toets.
  2. Voer in: apparaatbeheer.
  3. Selecteer Apparaatbeheer vanuit het Configuratiescherm.
  4. Klik op het pijltje van de Universal Serial Bus-controllers om de vervolgkeuzelijst te openen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de USB-controller die je wilt selecteren.
  6. Selecteer Eigenschappen
  7. Klik onder het tabblad Stuurprogramma's op Details van stuurprogramma.
  8. Als het getoonde pad niet eindigt in usbxhci.sys, deïnstalleer dan het stuurprogramma en herinstalleer deze via Apparaatbeheer.
Conflicterende software verwijderen of uitschakelen
Some software has been found to conflict with SteamVR or SteamVR driver installations. If you have any of the following software installed, try uninstalling it and re-testing:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB Audio device
  • Older Apple Cinema displays with devices attached through USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND