Je selecteerde het onderwerp: Headset niet gedetecteerd (fout 108 / 125 / 126 / 211)
Probleemoplossing:
Je headset herstarten
  1. Klik met de rechtermuisknop op het headsetpictogram in SteamVR
  2. Selecteer Vive-headset opnieuw opstarten
  3. Wacht tot het proces om te herstarten is voltooid
Je Link Box uit- en weer aanzetten
  1. Verlaat SteamVR.
  2. Verwijder de stroom- en USB-kabels uit de computerzijde van de Link Box (niet de oranje zijde).
  3. Wacht een paar seconden en sluit de stroom- en USB-kabels opnieuw aan op de Link Box.
  4. Mochten er nog andere stuurprogramma's bezig zijn met installeren, wacht dan tot deze processen gereed zijn.
  5. Start SteamVR.
Directe modus inschakelen
Start SteamVR op en ga naar SteamVR > Instellingen > Ontwikkelaar > Ontwikkelaarsinstellingen > Directe modus aan

Directe modus zorgt ervoor dat je headset niet als een beeldscherm wordt herkend. Als je SteamVR afsluit en de headset het bureaublad toont, dan is de directe modus uitgeschakeld. Als de directe modus naar behoren werkt, dan zie je alleen VR-inhoud in de headset.

Als je problemen ondervindt bij het inschakelen van de directe modus, zorg er dan voor dat je de meest recente stuurprogramma's voor je GPU hebt geïnstalleerd.
Met een andere USB-poort verbinden
Sluit je Link Box aan op een andere USB-poort. Mocht je gebruikmaken van een USB 2.0-poort, ga dan over op een USB 3.0-poort (blauw aan de binnenzijde). Mocht je gebruikmaken van een USB 3.0-poort, ga dan over op een USB 2.0-poort.

Gebruik een USB-poort die momenteel door een ander apparaat gebruikt wordt en daarmee blijkt te werken.

Indien je niet geholpen bent met bovenstaande oplossingen, dan kan het probleem aan je USB-chipset liggen. Onze tests hebben aangetoond dat de Inateck 2-Port USB3.0 PCI-Express Card (serienummer: KTU3FR-2O2I) goed werkt met de HTC Vive en in staat is dit soort USB-problemen op te lossen.
Je computer herstarten
Klik op de X om SteamVR te verlaten, sluit de Steam-client en herstart vervolgens je computer.