Je hebt het probleem geselecteerd: "Draadloze ontvanger niet gedetecteerd" / "USB-apparaat niet herkend"

Er zijn twee draadloze ontvangers in de Vive-headset ingebouwd die met de controllers communiceren. In het geval dat je problemen met deze draadloze ontvangers ondervindt of te maken hebt met foutmeldingen die "Draadloze ontvanger niet gedetecteerd" of "USB-apparaat niet herkend" lezen, neem dan een kijkje bij de onderstaande onderwerpen met suggesties om problemen te verhelpen.

Probleemoplossing:
USB-status van de Vive-headset controleren
  1. Ga vanaf je hostcomputer naar SteamVR > Instellingen > USB.
  2. Klik op Vernieuwen om de status van de Vive-USB-componenten te zien.
  3. Zorg ervoor dat Draadloze ontvanger 1 en Draadloze ontvanger 2 zijn gemarkeerd met witte cirkels. Als een of beide van de ontvangers grijs wordt of worden weergegeven, verwijder de Vive-USB-kabel dan uit je computer en sluit deze aan op een andere USB-poort. Wacht vervolgens tot de status weer vernieuwd is.