Je selecteerde het onderwerp: Problemen bij het gebruik van meerdere controllers

De Steam Controller gebruikt XInput om opdrachten te verzenden naar je computer. Wanneer je meerdere controllers gebruikt, kunnen sommige spellen afhankelijk van hun invoerstijl (DirectInput of XInput) proberen om sommige daarvan voorrang te geven.

Let op:
Windows beperkt het gebruik van XInput-apparaten tot maximaal vier. Wanneer je meer dan vier Steam Controllers tegelijk gebruikt, kunnen er vier daarvan geconfigureerd worden als gamepads en de andere als toetsenbord-/muisinvoer. De Steam Controller emuleert momenteel DirectInput niet.

Met spellen die geen ondersteuning bieden voor XInput kun je problemen hebben wanneer je meerdere controllers gebruikt als toetsenbord-/muisinvoer.

Probleemoplossing:
Conflicterende programma's uitschakelen
Sommige programma's van derden kunnen conflicteren met de werking van de Steam Controller. Probeer deze programma's uit te schakelen en je computer te herstarten.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulators
  • Schermopnamesoftware (Fraps, etc.)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI Suite
  • ZoneAlarm
Controllers loskoppelen en het spel opnieuw opstarten
  1. Sluit het spel
  2. Ontkoppel alle controllers
  3. Start het spel
  4. Sluit de controllers opnieuw aan
Invoerapparaten isoleren
  1. Start het spel op
  2. Verwijder alle invoerapparaten
  3. Sluit de Steam Controller aan en kijk of hij werkt
  4. Sluit een ander invoerapparaat aan (toetsenbord, muis of gamepad)
  5. Controleer of beide apparaten werken
  6. Herhaal dit proces totdat de functionaliteit van de Steam Controller breekt
  7. Werk stuurprogramma's van het problematische invoerapparaat bij of schakel ze uit
Steam-client opnieuw opstarten
  1. Klik in de Steam-client op de menuoptie Steam(bovenaan)
  2. Selecteer Afsluiten
  3. Herstart Steam vanaf je bureaublad