Je selecteerde het onderwerp: Zowel bedraad als draadloos netwerk
Probleemoplossing:
Netwerkapparatuur uit- en aanzetten
Sommige netwerkproblemen kunnen worden opgelost door je netwerkapparatuur (router, modem, adapters, etc.) uit en aan te zetten. Elk apparaat is anders; de meeste kunnen echter uit en aan worden gezet met de volgende stappen:

1. Herhaal deze stappen voor elk apparaat, te beginnen met je router
  2. Zoek de stroomkabel die met je apparaat is verbonden
  3. Trek de stroomkabel van je apparaat eruit
  4. Wacht 30 seconden
  5. Sluit de stroomkabel weer aan en laat het apparaat volledig herstarten (ongeveer 60 seconden)
Steam Link en computer uit- en aanzetten
Sommige problemen kunnen worden opgelost door je Steam Link en computer uit en aan te zetten.

1. Trek de stroomkabel van je Steam Link eruit
  2. Wacht 3 seconden
  3. Sluit de stroomkabel weer aan en laat de Steam Link volledig herstarten (ongeveer 30 seconden)
Streaminstellingen naar standaardwaarden terugzetten
Selecteer Instellingen > Streamen > Geavanceerde opties(Y) > Naar standaardwaarden terugzetten(Y).

* Deze optie verschijnt alleen in de bètaversie van de Steam Link - je kunt naar de bèta wisselen vanuit de systeeminstellingen.
Streamkwaliteit verminderen
Je kunt de streamkwaliteit in het hoofdmenu van de Steam Link, in de Big Picture-modus of in een spel aanpassen.

Hoofdmenu van de Steam Link:
  1. Selecteer Instellingen
  2. Selecteer Streamen
  3. Selecteer Snel

Big Picture-modus:
  1. Selecteer het instellingenpictogram naast de uitknop in de rechterbovenhoek
  2. Selecteer Binnenshuis streamen
  3. Selecteer Snel onder Clientopties
Netwerkbandbreedte verminderen
Je kunt je streambandbreedte aanpassen vanuit het hoofdmenu van de Steam Link, in de Big Picture-modus of in het spel.

Wanneer je je bandbreedte aanpast, begin je bij de laagste instelling en verhoog je de bandbreedte langzaamaan totdat je problemen begint te ondervinden. Vervolgens ga je terug naar de laatste instelling die werkte. Als je de instelling naar de standaardwaarde wilt herstellen selecteer je "Automatisch".

Hoofdmenu van de Steam Link:
  1. Selecteer Instellingen
  2. Selecteer Streamen
  3. Druk op de (Y)-knop om Geavanceerde clientopties te openen
  4. Pas de optie Bandbreedtelimiet aan

Big Picture-modus:
  1. Selecteer het instellingenpictogram naast de uitknop in de rechterbovenhoek
  2. Selecteer Binnenshuis streamen
  3. Selecteer Geavanceerde clientopties
  4. Pas de optie Bandbreedte beperken aan
USB- en Bluetooth-headsets verwijderen
Koppel USB- en Bluetooth-headsets los, zet de Steam Link uit en weer aan en test het probleem vervolgens opnieuw.
Conflicterende programma's uitschakelen
De volgende programma's hebben bij een aantal gebruikers problemen opgeleverd:
  • MSI Afterburner
  • RivaTuner Statistics
  • Razer Synapse
  • ASUS AI Suite
  • ZoneAlarm
  • Skype, Skypehost
  • Diensten voor cloudsynchronisatie (zoals MEGASync)
  • Software voor schermopnamen (zoals Fraps)

De volgende programma's kunnen je streamervaring ook beïnvloeden:
  • Diensten voor het streamen van video (zoals Netflix, Chromecast)
  • Diensten voor het streamen van muziek (zoals Spotify)
  • Grote bestandsoverdrachten (zoals BitTorrent, bestandsdownloads)
Verzadiging van het draadloze netwerk controleren
Andere applicaties die je draadloze netwerk gebruiken kunnen binnenshuis streamen van Steam hinderen.

Controleer op dingen als:
  • Diensten voor het streamen van video (zoals Netflix, Chromecast)
  • Diensten voor het streamen van muziek (zoals Spotify)
  • Grote bestandsoverdrachten (zoals BitTorrent, bestandsdownloads)
Op firmware-updates voor de router controleren
Sommige netwerkproblemen kunnen worden opgelost door je modem en router bij te werken zodat ze de nieuwste firmware gebruiken. Voor informatie over specifieke routers of modems zul je contact met de oorspronkelijke fabrikant moeten opnemen.