Je selecteerde het onderwerp: Wake-on-LAN werkt niet

De functie Wake-on-LAN werkt alleen bij bedrade netwerken op computers die hiervoor geconfigureerd zijn.
Je kunt problemen met WOL ondervinden als je onlangs naar Windows 10 bent overgestapt.

Probleemoplossing:
Snel opstarten in Windows uitschakelen
  1. Druk op je host-pc op de Windows-toets
  2. Typ: energie
  3. Selecteer Energiebeheer
  4. Schakel snel opstarten onder Instellingen voor afsluiten uit
WOL in Windows inschakelen
  1. Druk op de Windows-toets
  2. Typ: apparaatbeheer
  3. Selecteer Apparaatbeheer
  4. Klik onder Netwerkadapters met de rechtermuisknop op je netwerkadapter en selecteer Eigenschappen
  5. Zoek in het tabblad Geavanceerd naar Wake on Magic Packet en schakel het in
  6. Vink in het tabblad Energiebeheer Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen en gerelateerde vakjes aan.
WOL in je BIOS inschakelen
Het proces voor het inschakelen van WOL in de BIOS verschilt per computer. Zoek het proces van je computer op voor verdere informatie.

Volg de volgende stappen om toegang te krijgen tot de PCI-opties in de BIOS:
  1. Sluit je computer af
  2. Start je computer op en druk op de Del-toets totdat de BIOS verschijnt
  3. Zoek het menu Geavanceerd
Stuurprogramma's voor WOL-ondersteuning bijwerken
Als je net naar Windows 10 bent overgestapt, kun je proberen om je PCI-stuurprogramma's (netwerkkaarten) bij te werken.
De nieuwste PCI Express-stuurprogrammasoftware van RealTek heeft een aantal problemen in Windows 10 met WOL verholpen.