Du har valt problemet: Låg bildfrekvens / bilden låser sig

Se till att köra SteamVR-prestandatestet för att utvärdera din dators prestanda.

Felsökning:
Ta bort eller avaktivera motstridig programvara
Vissa program stör SteamVR eller drivrutinsinstallationer för SteamVR. Om du har något av följande program installerade, prova att avinstallera det och försök sedan igen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-ljudenhet
  • Äldre Apple Cinema-skärmar med enheter inkopplade genom USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Optimera dina datorinställningar
  • Uppdatera grafikdrivrutiner från Enhetshanteraren (Enhetshanteraren > Bildskärmskort > Uppdatera drivrutin)
  • Koppla ur alla USB-enheter som inte används
  • Inaktivera energisparfunktioner i SteamVR (SteamVR > Inställningar > Utvecklare > Inaktivera energisparfunktioner)
  • Inaktivera Windows Defender
  • Inaktivera wifi-adapter i Enhetshanteraren (Enhetshanteraren > Nätverkskort)
  • Ställ in din dator till "Hög prestanda" (Windows-tangenten > Skriv in: energi > Energialternativ > Hög prestanda)
  • Ställ in NVIDIAs energisparläge till Föredra maximal prestanda
  • Återställ CPU/GPU-överklockning till standardvärden
Verifiera integriteten hos SteamVR-cachen
  1. Avsluta SteamVR och gå till Steam-klienten
  2. Hitta SteamVR under Bibliotek > Verktyg
  3. Högerklicka på SteamVR och välj Egenskaper
  4. Klicka på fliken Lokala filer
  5. Klicka på Verifiera integriteten hos verktygsfiler

Om detta inte funkar, prova att ta bort de lokala filerna. Följ steg 1-3 ovan och välj "Avinstallera verktyg". Dubbelklicka på SteamVR i verktygslistan för att installera på nytt.
Återställ USB-enheter
  1. Koppla ur alla Link Box-kablar ur din dator
  2. Från din värddator, gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklare. Se till att rutan för Utvecklaralternativ är ikryssad
  3. Tryck på Mata ut alla SteamVR USB-enheter. Se till att Link Box-USB-kabeln inte är inkopplad och tryck Ja
  4. När detta slutförts, avsluta SteamVR, koppla in din Link Box (USB, HDMI, ström), och starta SteamVR på nytt
Kontrollera CPU-prestanda
Öppna din bildtiming-graf (SteamVR > Inställningar > Prestanda > "Visa bildtiming"), och starta sedan ett processorintensivt VR-spel och kolla efter spikar i bildtimingen.

Om du ser spikar, beror problemet troligtvis på CPU-prestanda.

Höga processortemperaturer kan ge upphov till prestandaproblem. Det finns ett flertal program tillgängliga som hjälper dig kontrollera CPU-temperaturhantering. Damma av datorchassi och fläktar för att säkerställa tillräckligt luftflöde.
Häv prestandarestriktioner i BIOS
Stäng av och på din dator och tryck på DEL-knappen vid uppstart för att komma åt ditt moderkorts BIOS.

Se till att eventuella felsäkra lägen som påverkar prestandan är avstängda, och att andra energibegränsningar är upphävda.

Processen med att komma åt BIOS varierar mellan datorer. För mer information, ta reda på processen för just din dator eller moderkort.