Du har valt problemet: "Compositor är ej i fullskärm" / displayen är röd

En röd skärm visas i headsetet när compositor inte kan visas på hela skärmen. Detta kan hända när ett annat fönster överlappar med den.

Felsökning:
Aktivera Direct Mode
Starta SteamVR och gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklarfliken > Aktivera Direct Mode

Direct Mode ser till att din HMD inte känns igen som en bildskärm. Om du stänger SteamVR och HMD-skärmen visar ditt skrivbord, innebär det att Direct Mode inte är aktiverat. När Direct Mode fungerar korrekt, kommer du bara se VR-innehåll i din HMD.

Om du har problem med att aktivera Direct Mode, se till att du har de senaste GPU-drivrutinerna installerade.
Uppdatera dina grafikdrivrutiner
Om du inte lyckas aktivera Direct Mode kan det betyda att dina drivrutiner är inkompatibla med den funktionen och kräver uppdatering. Nvidia 360.75 och uppåt, och AMD 1.0.3.16 och uppåt har stöd för Direct Mode med VR-enheter.

Gå till tillverkarens hemsida för att installera de senaste drivrutinerna till ditt grafikkort:

Drivrutiner till Nvidia-grafikkort

Drivrutiner till AMD-grafikkort