Du har valt problemet: "Compositor är ej i fullskärm" / displayen är röd

En röd skärm visas i headsetet när compositor inte kan visas på hela skärmen. Detta kan hända när ett annat fönster överlappar med den.

Felsökning:
Aktivera direktläge
Starta SteamVR och gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklarfliken > Aktivera direktläge

Direktläge ser till att din HMD inte känns igen som en bildskärm. Om du stänger SteamVR och HMD-skärmen visar ditt skrivbord, innebär det att direktläge inte är aktiverat. När direktläge fungerar korrekt, kommer du bara se VR-innehåll i din HMD.

Om du har problem med att aktivera direktläge, se till att du har de senaste GPU-drivrutinerna installerade.
Uppdatera dina grafikdrivrutiner
Om du inte lyckas aktivera direktläge kan det betyda att dina drivrutiner är inkompatibla med den funktionen och kräver uppdatering. Nvidia 360.75 och uppåt, och AMD 1.0.3.16 och uppåt har stöd för direktläge med VR-enheter.

Gå till tillverkarens hemsida för att installera de senaste drivrutinerna till ditt grafikkort:

Drivrutiner till Nvidia-grafikkort

Drivrutiner till AMD-grafikkort