Du har valt problemet: Kontroll(er) lyckas inte ansluta

Det finns två trådlösa mottagare inbyggda i Vive-headsetet som kommunicerar med kontrollerna.

Felsökning:
Parkoppla dina kontroller
  1. Sätt på din kontroll
  2. Öppna SteamVR-konsolen
  3. Högerklicka på kontrollikonen
  4. Välj Para ihop kontroll
Återställ USB-enheter
  1. Koppla ur alla Link Box-kablar ur din dator
  2. Från din värddator, gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklare. Se till att rutan för Utvecklaralternativ är ikryssad
  3. Tryck på Mata ut alla SteamVR USB-enheter. Se till att Link Box-USB-kabeln inte är inkopplad och tryck Ja
  4. När detta slutförts, avsluta SteamVR, koppla in din Link Box (USB, HDMI, ström), och starta SteamVR på nytt
Kontrollera Vive-headsetets USB-status
  1. Från din värddator, gå till SteamVR > Inställningar > USB
  2. Klicka på Uppdatera för att se statusen över Vives USB-komponenter
  3. Se till att Wireless Receiver 1 och Wireless Receiver 2 är markerade med vita cirklar. Om en eller båda är utgråade, koppla ur Vives USB-kabel från din dator och koppla in den i en annan USB-port, och vänta på att statusen uppdateras igen
Återställ dina kontroller
  1. Håll in avtryckaren, menyknappen, styrplatteknappen OCH greppknappen på kontrollen (allt förutom systemknappen)
  2. Medan du håller in knapparna, koppla in kontrollen i din dator med en micro-USB-kabel (du kan behöva en extra hand för att göra detta)
  3. Vänta i fem sekunder och släpp sedan knapparna
  4. Ignorera den nya lagringsenheten som dyker upp och koppla ur micro-USB-kabeln för att återställa
Ersätt USB-drivrutiner
Avinstallera särskilda chipset USB-drivrutiner och låt Windows standardmässiga USB-drivrutiner styra USB-porten som används.

1. Tryck på Windows-tangenten
  2. Skriv: enhetshanteraren
  3. Välj Enhetshanteraren från kontrollpanelen
  4. Klicka på pilen intill USB-styrenheter
  5. Högerklicka på den USB-enhet du vill kontrollera
  6. Välj Egenskaper
  7. Under fliken Drivrutin, klicka på Mer information
  8. Om sökvägen som visas inte slutar med usbxhci.sys, avinstallera drivrutinen och ominstallera den genom Enhetshanteraren
Ta bort eller avaktivera motstridig programvara
Vissa program stör SteamVR eller drivrutinsinstallationer för SteamVR. Om du har något av följande program installerade, prova att avinstallera det och försök sedan igen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-ljudenhet
  • Äldre Apple Cinema-skärmar med enheter inkopplade genom USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND