Du har valt problemet: Fel 301 / 306 / 307 / 308
Felsökning:
Fixa SteamVR:s installationssökväg
Om Steam installerades i en icke-standardmapp, kan dina SteamVR config/log-sökvägar hänvisa till icke-existerande mappar.

För att rätta till din SteamVR-installationssökväg:
  1. Gå till: ...Steam/steamapps/common/SteamVR/bin/win64
  2. Kör vrpathreg och rätta till sökvägarna till korrekt hårddisk och mapp, eller radera filen "openvr.vrpath" i användarnamn/AppData/Local/openvr

Se till att du kan se dolda filer på din dator:
  1. Klicka på Startknappen > Kontrollpanelen > Utseende och anpassning > Mappalternativ
  2. Klicka på fliken "Visning"
  3. Under Avancerade inställningar, klicka på Visa dolda filer, mappar och enheter och tryck sedan "OK"

På Windows 10, gör följande för att visa dolda filer/mappar:
  1. Välj Startknappen och sedan Utforskaren
  2. Välj fliken Visa
  3. Kryssa i rutan Dolda objekt för att visa dolda objekt
Ta bort eller avaktivera motstridig programvara
Vissa program stör SteamVR eller drivrutinsinstallationer för SteamVR. Om du har något av följande program installerade, prova att avinstallera det och försök sedan igen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-ljudenhet
  • Äldre Apple Cinema-skärmar med enheter inkopplade genom USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Återställ USB-enheter med USBDEVIEW
USBDeview är ett USB-program som kan användas för att ta bort spår av gamla USB-enheter från Windows. Att ta bort dessa spår kan hjälpa i vissa situationer där USB-drivrutiner är skadade eller felaktigt installerade, vilket kan få ditt headset eller dina kontroller att inte upptäckas.

Observera: Dessa instruktioner rekommenderar att använda ett tredjepartsprogram som heter USBDeview.

Detta program utvecklades inte av Valve och vi kan ej hjälpa eller garantera något vid dess användning.