Du har valt problemet: "Trådlös mottagare hittades ej" / "USB-enhet kändes inte igen"

Det finns två trådlösa mottagare inbyggda i Vive-headsetet, som används för kommunikation med kontrollerna. Om du upplever problem med de trådlösa mottagarna, eller om du får felen "Trådlös mottagare hittades ej" eller "USB-enhet kändes inte igen", kan du läsa ämnena nedan för förslag på felsökning.

Felsökning:
Kolla Vive-headsetets USB-status
  1. Från din värddator, gå till SteamVR > Inställningar > USB
  2. Klicka på Uppdatera för att se statusen över Vives USB-komponenter
  3. Se till att Wireless Receiver 1 och Wireless Receiver 2 är markerade med vita cirklar. Om en eller båda är utgråade, koppla ur Vives USB-kabel från din dator och koppla in den i en annan USB-port, och vänta på att statusen uppdateras igen