Steam Support
Ett fel uppstod vid hanteringen av denna begäran. Var god vänta i några minuter och försök igen.
Steam Support
Logga in för att få personlig hjälp med SteamVR.
Du har valt problemet: Programvaruuppdatering misslyckades

Du bör alltid låta pågående programvaruuppdateringar slutföras efter det att de påbörjats. Det är viktigt att aldrig koppla ur dina Vive-komponenter eller avbryta en pågående programvaruuppdatering.

Felsökning:
Återställ USB-enheter
  1. Koppla ur alla Link Box-kablar ur din dator
  2. Från din värddator, gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklare. Se till att rutan för Utvecklaralternativ är ikryssad
  3. Tryck på Mata ut alla SteamVR USB-enheter. Se till att Link Box-USB-kabeln inte är inkopplad och tryck Ja
  4. När detta slutförts, avsluta SteamVR, koppla in din Link Box (USB, HDMI, ström), och starta SteamVR på nytt