Du har valt problemet: Headset upptäcks ej (fel 108 / 125 / 126 / 211)
Felsökning:
Starta om ditt headset
  1. Högerklicka på headsetikonen i SteamVR
  2. Välj Starta om Vive-headset
  3. Vänta på att omstarten slutförs
Koppla ur och in din Link Box
  1. Avsluta SteamVR
  2. Koppla ur ström- och USB-kablarna från datorsidan av Link Boxen (inte den orangea sidan)
  3. Vänta några sekunder och koppla sedan in ström- och USB-kablarna till Link Boxen igen
  4. Om du ser fler drivrutiner installeras, vänta på att denna process slutförs
  5. Starta SteamVR
Aktivera Direct Mode
Starta SteamVR och gå till SteamVR > Inställningar > Utvecklarfliken > Aktivera Direct Mode

Direct Mode ser till att din HMD inte känns igen som en bildskärm. Om du stänger SteamVR och HMD-skärmen visar ditt skrivbord, innebär det att Direct Mode inte är aktiverat. När Direct Mode fungerar korrekt, kommer du bara se VR-innehåll i din HMD.

Om du har problem med att aktivera Direct Mode, se till att du har de senaste GPU-drivrutinerna installerade.
Anslut till en annan USB-port
Koppla in din Link Box i en annan USB-port. Om du använder en USB 2.0-port, byt till en USB 3.0-port (blå insida). Om du använder en USB 3.0-port, byt till en USB 2.0-port.

Pröva en annan USB-port som redan används av en annan enhet och fungerar.

Om du har provat all tillämpbar felsökning och fortsätter ha problem, kan felet ligga i ditt USB chipset. Våra tester har visat att Inateck 2-Port USB3.0 PCI-Express-kort (Serienummer: KTU3FR-2O2I) fungerar pålitligt med HTC Vive och kan motverka dessa sorters USB-problem.
Starta om din dator
Tryck på X i SteamVR för att avsluta, stäng av Steam-klienten, och starta sedan om din dator.