Du har valt problemet: Min konfiguration fungerar inte i ett spel

Du kan uppleva konfigureringsproblem om Steams övertoning inte fungerar ordentligt eller om konfigurationen du valt inkluderar inmatningsstilar som inte stöds av spelet du spelar.

Felsökning:
Testa Steams övertoning
Steams övertoning är nödvändig för att Steam-kontrollen ska fungera. Tryck på din handkontrolls Steam-knapp, eller Shift+Tab på ditt tangentbord för att få upp övertoningen. Om Steams övertoning inte dyker upp, se till att den är aktiverad i Steams inställningar.

Steam kan ha problem att lägga på övertoningen på icke-Steam-spel eller spel som inte lagts till i ditt Steam-bibliotek, speciellt om spelet har ett eget startprogram.
Testa Big Picture-övertoningen
Gå till Inställningar i Steam-klienten för att aktivera storbildslägets övertoning. Därifrån kan du aktivera detta alternativ under I spel-fliken.
Ändra din kontrollkonfiguration
Om din Steam-kontrollkonfiguration inte fungerar i ett spel kan det vara för att spelet inte stödjer inmatningsstilen du valt. Bläddra bland gemenskapskonfigurationer för spelet och se om någon funkar.

"Endast handkontroll"-stilar funkar bara med spel som har stöd för handkontroll.
Om du spelar ett spel som saknar stöd för handkontroll, t.ex. Dota 2, kommer du inte kunna använda "Endast handkontroll"-stilar, 'Joystick - Flytta' och 'Joystick - Kamera', för att förflytta dig eller styra kameran.

Flexibla inmatningskommandon måste anpassas efter spelets begränsningar.
Flexibla inmatningsstilar, 'Styrkors' och 'Knappsats', ger dig valet att tilldela ett tangentbords-, mus- eller handkontrollskommando till en knapp. Om du väljer ett handkontrollsspecifikt kommando, t.ex. Y- eller X-knapp, kommer inmatningen bara fungera korrekt i spel med stöd för handkontroller.
Inaktivera motstridande program
Vissa tredjepartsprogram har rapporterats störa Steam-kontrollens funktionalitet. Prova att inaktivera dessa program och starta om din dator.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulatorer
  • Skärminspelningsprogram (Fraps, o.s.v.)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI SUITE
  • ZoneAlarm
Inaktivera övertoningar från extern programstartare
Externa spelstartare, som Uplay och Origin, kan ha egna övertoningar som prioriteras över Steams övertoning.

Om ditt spel startas genom en annan tjänst eller extern startare, prova att avaktivera startarens övertoning.

1. Starta spelet genom Steam
  2. Hitta den externa startarens inställningsmeny
  3. Välj alternativet att avaktivera övertoningen
Starta om Steam-klienten
  1. I Steam-klienten, klicka på Steam
  2. Välj Avsluta
  3. Starta Steam igen från ditt skrivbord