Du har valt problemet: Värddatorn visas som Offline

Steam måste köras på värddatorn för att Steam Link ska kunna ansluta. Om du har en brandvägg kan du behöva ge tillstånd för att tillåta Steam Link att ansluta.

Felsökning:
Se till att Steam körs och att du är inloggad
För att Steam Link ska kunna se värddatorn, måste den vara påslagen med Steam körandes och inloggad med ditt Steam-konto.
Avmarkera Aktivera streaming i inställningarna och markera det igen
  1. Starta Steam-klienten
  2. Klicka på Steam i det övre vänstra hörnet, sedan Inställningar
  3. Under fliken Streaming i hemmet, avmarkera Aktivera streaming och markera det igen
  4. Klicka på OK
Ställ in nätverksplatsen som Hemnätverk
Användarna har rapporterat att användning av nätverkplatsinställningen Offentligt nätverk kan orsaka anslutningsproblem för streaming.
Stäng av din brandvägg tillfälligt
Brandväggen kan i vissa fall hindra din Steam Link från att ansluta till värddatorn.
För att inaktivera brandväggen temporärt (på Windows), gör följande:

1. Tryck på Windows-tangenten på värddatorn
  2. Skriv in: brandvägg
  3. Välj Windows-brandväggen från listan
  4. Klicka på Aktivera eller inaktivera Windows-brandväggen
  5. Markera Stäng av Windows-brandväggen (rekommenderas inte) och klicka på OK

Gör följande för att aktivera Windows-brandväggen igen och skapa ett undantag för Steam i brandväggsinställningarna.

1. Välj Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen
  2. Välj Ändra inställningar
  3. Markera allt för Steam
  4. Klicka på OK

ZoneAlarm är känt att orsaka problem för vissa användare.