Du har valt problemet: Wake on LAN fungerar inte

Wake on LAN-funktionen fungerar endast med trådbundna nätverk på datorer som konfigurerats med Wake on LAN.
Du kan uppleva problem med WOL om du nyligen bytt till Windows 10.

Felsökning:
Stäng av snabbstart i Windows
  1. På din värddator, tryck på Windows-tangenten
  2. Skriv: energialternativ och gå dit
  3. Välj Ange hur strömbrytarna ska fungera
  4. Under Avstängningsinställningar, avmarkera Aktivera snabb start
Aktivera WOL i Windows
  1. Tryck på Windows-tangenten
  2. Skriv: enhetshanteraren
  3. Välj Enhetshanteraren
  4. Under Nätverkskort, högerklicka på ditt nätverkskort och välj Egenskaper
  5. Under fliken Avancerat, hitta och aktivera Wake on Magic Packet
  6. Under fliken Energisparfunktioner, markera Tillåt att den här enheten tar datorn ur vänteläge och relaterade kryssrutor.
Aktivera WOL i ditt BIOS
Processen för att aktivera WOL i BIOS varierar mellan olika datorer. För vidare detaljer, leta upp processen för din dator specifikt.

För att komma på PCI-inställningarna i BIOS:
  1. Stäng av din dator
  2. Starta din dator och tryck på DEL-tangenten tills BIOS dyker upp
  3. Hitta menyn för avancerade-inställningar
Uppdatera drivrutiner för WOL-stöd
Om du nyligen har bytt till Windows 10, kan du pröva att uppdatera PCI-drivrutinerna (Network Interface Controllers).
Den senaste RealTek PCI Express-drivrutinen har korrigerat vissa problem med Windows 10 WOL.