Du har valt problemet: Både datorn och Steam Link är trådlösa

Denna nätverkskonfiguration presterar nästan alltid undermåligt på grund av att bildströmmen skickas trådlöst från datorn till den trådlösa routern, och samtidigt trådlöst från routern till Steam Link, så att de kolliderar i luften.

Vi rekommenderar att du kopplar in antingen din dator eller din Steam Link direkt i routern.

Felsökning:
Återställ streaminginställningarna till standard
På Steam Link-startskärmen, välj Inställningar > Streaming > Avancerade alternativ(Y) > Standardåterställ(Y).

*Alternativet syns endast i Steam Links betaversion –du kan byta till betan i Systeminställningarna.
Sänk streamingkvaliteten
Du kan justera streamingkvalitetet i Steam Link-huvudmenyn, direkt i Big Picture-läget eller i spelet.

Steam Link-huvudmenyn:
  1. Gå till Inställningar
  2. Välj Streaming
  3. Välj Snabbt

Storbildsläge:
  1. Välj inställningsikonen som sitter bredvid strömikonen uppe till höger
  2. Välj Streaming i hemmet
  3. Under Klientinställningar, välj Snabbt
Minska nätverksbandbredden
Du kan justera streamingbandbredden i Steam Link-huvudmenyn, direkt i Big Picture-läget eller i spelet.

När du justerar bandbredden, bör du starta från det lägsta värdet och stegvis börja öka bandbredden tills du upplever problem, och sedan tillbaka till det senaste värdet som fungerade. Om du vill återställa till det ursprungliga beteendet, välj inställningen "Automatisk".

Steam Link-huvudmenyn:
  1. Välj Inställningar
  2. Välj Streaming
  3. Tryck på (Y)-knappen för att gå till Avancerade klientalternativ
  4. Justera alternativet Bandbreddsbegränsning

Big Picture-läget:
  1. Välj inställningsikonen bredvid strömikonen uppe till höger
  2. Välj Streaming i hemmet
  3. Välj Avancerade klientalternativ
  4. Justera alternativet Bandbreddsbegränsning
Ta bort USB- och Bluetooth-headset
Koppla ur USB- och Bluetooth-headset och slå av och på Steam Link. Testa sedan om problemet kvarstår.
Inaktivera inkompatibla program
Följande program har orsakat problem för vissa användare:
  • MSI Afterburner
  • RivaTuner Statistics
  • Razer Synapse
  • ASUS AI Suite
  • ZoneAlarm
  • Skype, Skypehost
  • Cloud-synkroniseringstjänster (t.ex. MEGASync)
  • Skärminspelningsprogramvara (Fraps, etc.)

Följande program kan även påverka streamingupplevelsen:
  • videostreamingtjänster (t.ex. Netflix, Chromecast)
  • musikstreamingtjänster (t.ex. Spotify)
  • stora filöverföringar (t.ex. BitTorrent, filnedladdningar)