Du valgte problemet: Sporing (skjermen i hodesettet er grå)

Sporingsproblemer kan ofte gjenkjennes som svevende eller flytende bevegelser. Åpne grafen med bildetiming (SteamVR > Innstillinger > Ytelse > Vis bildetiming) og se etter skarpe stigninger. Hvis du ser noen, så er problemet CPU-ens ytelsesevne og ikke selve sporingen.

Hvis et enhetsikon i SteamVR pulserer grønt eller om skjermen i hodesettet blir grå, er det muligens et sporingsproblem.

Feilsøking:
Koble til en annen USB-port
Koble til koblingsboksen i en annen USB-port. Hvis du bruker en USB 2.0-port, bytt til en USB 3.0-port (blå innvendig). Hvis du bruker en USB 3.0-port, bytt til en USB 2.0-port.

Prøv en USB-port som allerede er i bruk av en annen enhet, og som fungerer.

Hvis du har prøvd all tilgjengelig feilsøking og fremdeles har problemer, så kan det være feil i USB-brikkesettet. Testingen vår har vist at Inateck 2-Port USB3.0 PCI-Express Card (serienummer: KTU3FR-2O2I) fungerer ordentlig med HTC Vive og kan håndtere denne typen USB-problemer.
Optimaliser PC-innstillingene
  • Oppdater skjermdriverne fra Enhetsbehandling (Enhetsbehandling > Skjermkort > Oppdater driver)
  • Koble ut USB-enheter som ikke er i bruk
  • Slå av strømstyring i SteamVR (SteamVR > Innstillinger > Utvikler > Slå av strømstyring)
  • Slå av Windows Defender
  • Slå av WiFi-kort i Enhetsbehandling (Enhetsbehandling > Nettverkskort)
  • Still inn datamaskinen til «Høy ytelse» (Windows-tasten > Skriv: strøm > Strømalternativer > Høy ytelse)
  • Still inn NVIDIA-strømstyring til Ønsker maks ytelse
  • Tilbakestill CPU-/GPU-overklokking til standard
Fjern eller slå av motstridende program
Noen programvarer har vist seg å forstyrre installasjoner av SteamVR og SteamVR-drivere. Hvis du har følgende programvare installert, kan du prøve å avinstallere dem og teste igjen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB Audio device
  • Eldre Apple Cinema-skjermer med enheter koblet til via USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Undersøke basestasjoner
Sjekk posisjoner og synkronisering:
Basestasjonene bør være over hodehøyde (minst 2 meter), vinklet nedover med 30–45 grader og ikke lengre unna hverandre enn 5 meter.
  • Sjekk SteamVR for å se om basestasjonene trenger en fastvareoppdatering.
  • Sørg for at basestasjonene har uhindret sikt til hverandre.
  • Trykk på modusknappene på baksiden av basestasjonene, slik at én basestasjon viser «b» og én annen basestasjon viser «c».
  • Lyset i basestasjonen skal uavbrutt lyse grønt.

Sjekk funksjonalitet:
Prøv å spore med én enkelt basestasjon.
Slå på én av basestasjonene og bytt modusen til «a» ved å bruke knappen på baksiden, og test deretter hodesettets sporing mens det er vendt mot basestasjonen. Hvis dette fungerer kan du teste den andre basestasjonen på samme måte.

Hvis én eller begge av basestasjonene ikke kan spore i modus «a», undersøk de røde lysene på forsiden av den streikende basestasjonen mens den er på, gjennom linsen til en kameratelefon (på den måten kan du enklest se laserne). Du skal kunne se 17 røde prikker (15 i en sekskantformasjon i midten og 2 på hver side). De 2 røde prikkene på hver side er lasere – de er avgjørende for sporingen. Hvis én av dem mangler, er laseren ødelagt og problemet kan kun løses ved å skaffe en erstatningsenhet via HTC.
Slå av hodesettets kamera
Det kan noen ganger oppstå sporingsproblemer av å slå på hodesettets kamera.

Først kan du prøve å senke kameraets båndbredde i SteamVR > Innstillinger > Kamera. Hvis problemet fortsetter, kan du slå av kameraet ved å fjerne avmerkningen i Slå på kamera.
Fest løse kabler
Sjekk at alle tilkoblinger i hodesettet, koblingsboksen og datamaskinen er festet ordentlig.

Se delen om «Connecting a USB device to the headset» i HTC Vive-manualen for å lese mer om hvordan du kobler til kabler i hodesettet.
Sjekk etter forstyrrelser fra omgivelsene
Husapparater og andre enheter, som kjører på bestemte tidspunkter, kan føre til uregelmessige forstyrrelser. Dette kan være et problem for deg, hvis du opplever dårlig sporing på visse tidspunkter.

Prøv å teste oppsettet i et annet rom eller sted med en annen strømkrets.
Dekk til reflekterende overflater
Selv om de fleste problemer rundt reflekterende overflater er blitt løst, kan de fremdeles føre til sporingsproblemer i visse situasjoner.