Du valgte problemet: Fungerer ikke som forventet i et spill

Steam-overlegget er avgjørende for funksjonaliteten til Steam Controller.

Hvis Steam-overlegget ikke åpnes når du trykker på Steam-knappen, må du sørge for at du har slått det på i Steam-innstillingene.
Hvis du ikke har lagt til spillet i Steam-biblioteket, kan du gjøre det med knappen «+ LEGG TIL ET SPILL».

Feilsøking:
Kalibrer Steam Controller
  1. Start Steam i Big Picture-modus
  2. Velg innstillinger øverst til høyre
  3. Under «Kontroller», velg «Kontrollerinnstillinger»
  4. Finn kontrolleren oppført under «Kontrollere funnet:»
  5. Velg kontrolleren og trykk på «KALIBRER»
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å gjennomføre kalibreringen
Endre kontrollerkonfigurasjonen
Hvis konfigurasjonen for Steam Controller ikke fungerer i et spill, kan det være fordi spillet ikke støtter den valgte inndatastilen. Bla gjennom samfunnskonfigurasjoner til spillet og se om én av dem fungerer.

Inndatastiler som kun er til spillkontrollere fungerer bare i spill som støtter spillkontrollere.
Hvis du spiller et spill som ikke støtter spillkontrollere, som DOTA 2, kan du ikke bruke inndatastiler som kun er til spillkontrollere for å bevege deg eller se rundt, som f. eks. «Styrespak (bevegelse)» og «Styrespak (kamera)».

Fleksible inndatakommandoer må tilpasses spillbegrensningene.
Fleksible inndatastiler som «Styrekors» og «Knappepanel» gir deg mulighet til å tildele tastatur-, muse- eller spillkontrollerkommandoer til en knapp. Hvis du velger en kommando spesifikt til en spillkontroller, som Y- eller X-knappen, fungerer kun denne funksjonaliteten ordentlig i spill som støtter spillkontrollere.
Start Steam-klienten på nytt
  1. Trykk på Steam i Steam-klienten
  2. Velg Avslutt
  3. Start Steam på nytt fra skrivebordet
Slå av motstridende program
Noen tredjepartsprogrammer har vist seg å forstyrre funksjonaliteten til Steam Controller. Prøv å slå av disse programmene og starte datamaskinen på nytt.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulatorer
  • Programvare for skjerminnspilling (Fraps osv.)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI Suite
  • ZoneAlarm
Koble fra tastatur og andre kontrollere
Noen spill prioriterer bestemte inndataenheter og blir forvirret om du har andre spillkontrollere eller mus og tastatur koblet til.

Som en test, kan du koble fra tastatur, mus og alle andre spillkontrollere. Start deretter spillet på nytt med Steam Controller.
Slå av overlegg fra eksterne oppstartsprogram
Eksterne oppstartsprogram, slik som Uplay og Origin, kan ha dedikerte overlegg som har prioritet over Steam-overlegget.

Hvis spillet starter opp gjennom en annen tjeneste eller eksternt oppstartsprogram, prøv å slå av oppstartsprogrammets overlegg.

1. Start spillet fra Steam
  2. Finn innstillingene til det eksterne oppstartsprogrammet
  3. Velg innstillingene for å slå av overlegget