Du valgte problemet: Konfigurasjonen fungerer ikke i et spill

Du kan oppleve konfigurasjonsproblemer dersom Steam-overlegget ikke fungerer ordentlig, eller om valgt konfigurasjon inneholder inndatatyper som ikke støttes av spillene du spiller.

Feilsøking:
Test Steam-overlegget
Steam-overlegget er avgjørende for funksjonaliteten til Steam Controller. Trykk på Steam-knappen på kontrolleren, eller SHIFT+TAB på tastaturet for å åpne overlegget. Hvis Steam-overlegget ikke åpnes, sørg for at du har slått det på i Steam-innstillingene.

Steam kan få problemer med å bruke Steam-overlegget på ikke-Steam-spill eller andre spill som ikke er lagt til i Steam-biblioteket, spesielt når spillet har et eget oppstartsprogram.
Test Big Picture-overlegget
For å slå på Big Picture-overlegget, gå til Innstillinger i Steam-klienten. Der kan du slå på denne innstillingen fra fanen I spill.
Endre kontrollerkonfigurasjonen
Hvis konfigurasjonen for Steam Controller ikke fungerer i et spill, kan det være fordi spillet ikke støtter den valgte inndatastilen. Bla gjennom samfunnskonfigurasjoner til spillet og se om én av dem fungerer.

Inndatastiler som kun er til spillkontrollere fungerer bare i spill som støtter spillkontrollere.
Hvis du spiller et spill som ikke støtter spillkontrollere, som DOTA 2, kan du ikke bruke inndatastiler som kun er til spillkontrollere for å bevege deg eller se rundt, som f. eks. «Styrespak (bevegelse)» og «Styrespak (kamera)».

Fleksible inndatakommandoer må tilpasses spillbegrensningene.
Fleksible inndatastiler som «Styrekors» og «Knappepanel» gir deg mulighet til å tildele tastatur-, muse- eller spillkontrollerkommandoer til en knapp. Hvis du velger en kommando spesifikt til en spillkontroller, som Y- eller X-knappen, fungerer kun denne funksjonaliteten ordentlig i spill som støtter spillkontrollere.
Slå av motstridende program
Noen tredjepartsprogrammer har vist seg å forstyrre funksjonaliteten til Steam Controller. Prøv å slå av disse programmene og starte datamaskinen på nytt.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulatorer
  • Programvare for skjerminnspilling (Fraps osv.)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI Suite
  • ZoneAlarm
Slå av overlegg fra eksterne oppstartsprogram
Eksterne oppstartsprogram, slik som Uplay og Origin, kan ha dedikerte overlegg som har prioritet over Steam-overlegget.

Hvis spillet starter opp gjennom en annen tjeneste eller eksternt oppstartsprogram, prøv å slå av oppstartsprogrammets overlegg.

1. Start spillet fra Steam
  2. Finn innstillingene til det eksterne oppstartsprogrammet
  3. Velg innstillingene for å slå av overlegget
Start Steam-klienten på nytt
  1. Trykk på Steam i Steam-klienten
  2. Velg Avslutt
  3. Start Steam på nytt fra skrivebordet