Du har valt problemet: Spårning (headsetets skärm blir grå)

Spårningsproblem visar sig oftast i form av avvikande eller flytande rörelser. Öppna ditt bildtajmingdiagram (SteamVR > Inställningar > Prestanda > Avancerad bildtajming) och leta efter höga toppar i bildtajmingen. Om du ser toppar ligger problemet troligtvis hos CPU-prestanda, och inte spårningen.

Om en enhets ikon i SteamVR pulserar grönt eller om headsetets skärm blir grå, kan det vara ett spårningsproblem.

Felsökning:
Anslut till en annan USB-port
Koppla in din Link Box i en annan USB-port. Om du använder en USB 2.0-port, byt till en USB 3.0-port (blå insida). Om du använder en USB 3.0-port, byt till en USB 2.0-port.

Pröva en annan USB-port som redan används av en annan enhet och fungerar.

Om du har provat all tillämpbar felsökning och fortsätter ha problem, kan felet ligga i ditt USB chipset. Våra tester har visat att Inateck 2-Port USB3.0 PCI-Express-kort (Serienummer: KTU3FR-2O2I) fungerar pålitligt med HTC Vive och kan motverka dessa sorters USB-problem.
Optimera dina datorinställningar
  • Uppdatera grafikdrivrutiner från Enhetshanteraren (Enhetshanteraren > Bildskärmskort > Uppdatera drivrutin)
  • Koppla ur alla USB-enheter som inte används
  • Inaktivera energisparfunktioner i SteamVR (SteamVR > Inställningar > Utvecklare > Inaktivera energisparfunktioner)
  • Inaktivera Windows Defender
  • Inaktivera wifi-adapter i Enhetshanteraren (Enhetshanteraren > Nätverkskort)
  • Ställ in din dator till "Hög prestanda" (Windows-tangenten > Skriv in: energi > Energialternativ > Hög prestanda)
  • Ställ in NVIDIAs energisparläge till Föredra maximal prestanda
  • Återställ CPU/GPU-överklockning till standardvärden
Ta bort eller avaktivera motstridig programvara
Vissa program stör SteamVR eller drivrutinsinstallationer för SteamVR. Om du har något av följande program installerade, prova att avinstallera det och försök sedan igen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB-ljudenhet
  • Äldre Apple Cinema-skärmar med enheter inkopplade genom USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Undersök basstationerna
Kontrollera positionering och synk:
Dina basstationer bör vara ovanför huvudhöjd (minst 2 meter), vinklade nedåt 30-45 grader, och inte ha mer än 5 meters mellanrum.
  • Kontrollera SteamVR för att se om dina basstationer kräver en programvaruuppdatering
  • Se till att dina basstationer har ohindrad sikt över varandra
  • Tryck på Mode-knapparna på baksidan av basstationerna så att en basstation visar "b" och den andra visar "c"
  • Basstationernas lysdioder borde lysa grönt

Kontrollera funktionalitet:
Pröva att spåra med endast en basstation.
Slå på en av basstationerna och sätt den i "A"-läget genom att använda knappen på dess baksida, och testa sedan HMD-spårning medan du är riktad mot basstationen. Om detta fungerar, prova om den andra basstationen fungerar på samma sätt.

Om en eller båda basstationerna inte kan spåra i "A"-läget, undersök de röda lysdioderna på framsidan av den ickefungerande basstationen medan den är igång genom en telefonkamera (du kan se lasrarna bäst på detta sätt). Du borde se 17 röda punkter (15 i en hexagonal formation i mitten, och 2 på vardera sida om den). De 2 röda punkterna på sidorna är lasrar -- de är kritiska för spårning. Om en av dem saknas är lasern trasig, och basstationen kan bara lagas genom att bytas ut via HTC.
Inaktivera HMD-kamera
Att ha HMD-kameran påslagen kan ibland orsaka spårningsproblem.

Börja med att sänka kamerabandbredden i SteamVR > Inställningar > Kamera. Om problemet kvarstår, inaktivera kameran genom att avmarkera Aktivera kamera.
Fäst lösa kablar
Se till att alla anslutningar till headsetet, Link Box och datorn är fastsäkrade.

Hänvisa till sektionen Ansluta en USB-enhet till headsetet i ägarmanualen till HTC Vive för att läsa om hur du fastsäkrar headsetkablarna.
Kolla efter störningar i din omgivning
Hushållsapparater och andra enheter som drivs av timers kan skapa återkommande störningar. Detta kan vara ett problem för dig om du endast upplever försämrad spårning under vissa delar av dagen.

Försök att testa din konfiguration i ett annat rum eller plats med en annan strömkrets.
Täck reflekterande ytor
Även om de flesta problem som orsakas av reflekterande ytor har lösts, kan de i vissa situationer fortfarande orsaka spårningsproblem.