Du har valt problemet: Fungerar inte som förväntat i ett spel

Steams övertoning är nödvändig för Steam-kontrollens funktionalitet.

Om Steams övertoning inte dyker upp när du trycker på Steam-knappen, se till att du har det aktiverat i Steams inställningsmeny.
Om du inte har lagt till spelet till ditt Steam-bibliotek, gör det med knappen '+ LÄGG TILL SPEL'.

Felsökning:
Kalibrera din Steam-kontroll
  1. Starta Steam i Storbildsläget
  2. Välj inställningsikonen i övre högra hörnet
  3. Under "Handkontroll", välj "Kontrollinställningar"
  4. Hitta din handkontroll i listan "Upptäckta handkontroller:"
  5. Välj din handkontroll och tryck på "KALIBRERA"
  6. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra kalibreringen
Ändra din kontrollkonfiguration
Om din Steam-kontrollkonfiguration inte fungerar i ett spel kan det vara för att spelet inte stödjer inmatningsstilen du valt. Bläddra bland gemenskapskonfigurationer för spelet och se om någon funkar.

"Endast handkontroll"-stilar funkar bara med spel som har stöd för handkontroll.
Om du spelar ett spel som saknar stöd för handkontroll, t.ex. Dota 2, kommer du inte kunna använda "Endast handkontroll"-stilar, 'Joystick - Flytta' och 'Joystick - Kamera', för att förflytta dig eller styra kameran.

Flexibla inmatningskommandon måste anpassas efter spelets begränsningar.
Flexibla inmatningsstilar, 'Styrkors' och 'Knappsats', ger dig valet att tilldela ett tangentbords-, mus- eller handkontrollskommando till en knapp. Om du väljer ett handkontrollsspecifikt kommando, t.ex. Y- eller X-knapp, kommer inmatningen bara fungera korrekt i spel med stöd för handkontroller.
Starta om Steam-klienten
  1. I Steam-klienten, klicka på Steam
  2. Välj Avsluta
  3. Starta Steam igen från ditt skrivbord
Inaktivera motstridande program
Vissa tredjepartsprogram har rapporterats störa Steam-kontrollens funktionalitet. Prova att inaktivera dessa program och starta om din dator.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulatorer
  • Skärminspelningsprogram (Fraps, o.s.v.)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI SUITE
  • ZoneAlarm
Koppla ur tangentbord och andra kontroller
Vissa spel prioriterar specifika inmatningsenheter och blir förvirrade om du har andra handkontroller eller en spelmus och tangentbord inkopplade.

För att testa, koppla ur ditt tangentbord, mus, och alla andra handkontroller. Starta sedan spelet på nytt med din Steam-kontroll.
Inaktivera övertoningar från extern programstartare
Externa spelstartare, som Uplay och Origin, kan ha egna övertoningar som prioriteras över Steams övertoning.

Om ditt spel startas genom en annan tjänst eller extern startare, prova att avaktivera startarens övertoning.

1. Starta spelet genom Steam
  2. Hitta den externa startarens inställningsmeny
  3. Välj alternativet att avaktivera övertoningen