Logga in för att få personlig hjälp med Steam Controller.
Du har valt problemet: Fungerar inte som förväntat i ett spel

Steams överlägg är väsentligt för en Steam Controllers funktionalitet.

Om Steams överlägg inte öppnas när du trycker på Steam-knappen, se till att du har det aktiverat i Steams inställningsmeny.
Om du inte har lagt till spelet till ditt spelbibliotek, gör det med knappen '+ LÄGG TILL SPEL'.

Felsökning:
Kalibrera din Steam Controller
  1. Starta Steam i storbildsläget Big Picture
  2. Välj inställningsikonen i övre högra hörnet
  3. Under Handkontroll, välj Kontrollinställningar
  4. Hitta din handkontroll i listan över Upptäckta handkontroller.
  5. Välj din handkontroll och tryck på KALIBRERA
  6. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra kalibreringen
Ändra din kontrollkonfiguration
Om din Steam Controllers konfiguration inte fungerar i ett spel kan det bero på att spelet inte stödjer inmatningstypen du valt. Bläddra bland gemenskapskonfigurationer för spelet och se om en fungerar.

Inmatningstyper som är till för handkontroller fungerar enbart med spel som har stöd för handkontroll.
Om du spelar ett spel som saknar stöd för handkontroll, t.ex. Dota 2, kan du inte använda inmatningstyper som enbart är för handkontroll (styrspaksrörelse, styrspakskamera) för att förflytta dig eller styra kameran.

Flexibla inmatningskommandon måste anpassas efter spelets begränsningar.
Flexibla inmatningstyper (styrkors, knappsats) ger dig möjligheten att tilldela ett tangentbords-, mus- eller kontrollkommando till en knapp. Om du väljer ett kommando som är specifikt för handkontroller, t.ex. Y- eller X-knapp, så fungerar inmatningen enbart korrekt i spel med stöd för handkontroll.
Starta om Steam-klienten
  1. I Steam-klienten, klicka på Steam
  2. Välj Avsluta
  3. Starta Steam igen från ditt skrivbord
Inaktivera motstridande program
Vissa tredjepartsprogram kan störa din Steam Controllers funktionalitet. Prova att inaktivera dessa program och starta om din dator.
  • Razer Synapse
  • XInput-emulatorer
  • Skärminspelningsprogram (t.ex. Fraps)
  • Skype, Skypehost
  • MSI Afterburner
  • ASUS AI SUITE
  • ZoneAlarm
Koppla ur tangentbord och andra kontroller
Vissa spel prioriterar specifika inmatningsenheter och blir förvirrade om du har andra handkontroller eller en spelmus och tangentbord inkopplade.

För att testa detta, koppla ur ditt tangentbord, mus och alla andra spelkontroller. Starta sedan spelet på nytt med din Steam Controller.
Inaktivera överlägg från extern programstartare
Externa spelstartare, som Uplay och Origin, kan ha egna överlägg som prioriteras över Steams överlägg.

Om ditt spel startas genom en annan tjänst eller extern startare, prova att inaktivera startarens överlägg.

1. Starta spelet genom Steam
  2. Hitta den externa startarens inställningsmeny
  3. Välj alternativet för att inaktivera överlägg