Du valgte problemet: Lav bildefrekvens / frosset bilde

Du kan kjøre SteamVR-ytelsestesten for å evaluere datamaskinens ytelsesevne.

Feilsøking:
Fjern eller slå av motstridende program
Noen programvarer har vist seg å forstyrre installasjoner av SteamVR og SteamVR-drivere. Hvis du har følgende programvare installert, kan du prøve å avinstallere dem og teste igjen:
  • Razer Synapse
  • Asus AI Suite
  • Avast antivirus
  • JDS Labs ODAC USB Audio device
  • Eldre Apple Cinema-skjermer med enheter koblet til via USB
  • TP-LINK 300Mbps Wireless N PCI Express Adapter TL-WN881ND
Optimaliser PC-innstillingene
  • Oppdater skjermdriverne fra Enhetsbehandling (Enhetsbehandling > Skjermkort > Oppdater driver)
  • Koble ut USB-enheter som ikke er i bruk
  • Slå av strømstyring i SteamVR (SteamVR > Innstillinger > Utvikler > Slå av strømstyring)
  • Slå av Windows Defender
  • Slå av WiFi-kort i Enhetsbehandling (Enhetsbehandling > Nettverkskort)
  • Still inn datamaskinen til «Høy ytelse» (Windows-tasten > Skriv: strøm > Strømalternativer > Høy ytelse)
  • Still inn NVIDIA-strømstyring til Ønsker maks ytelse
  • Tilbakestill CPU-/GPU-overklokking til standard
Sjekk etter feil i SteamVR-filene
  1. Avslutt SteamVR og åpne Steam-klienten
  2. Finn SteamVR under Bibliotek > Verktøy
  3. Høyreklikk på SteamVR og velg Egenskaper
  4. Trykk på fanen Lokale filer
  5. Trykk på Sjekk etter feil i verktøyfiler

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å slette de lokale filene. Følg trinnene 1–4 ovenfor og velg «Avinstaller verktøy». Dobbeltklikk på SteamVR i verktøybiblioteket for å installere på nytt.
Tilbakestill USB-enheter
  1. Koble fra alle kabler mellom koblingsboksen og datamaskinen
  2. Fra vertsdatamaskinen, gå til SteamVR > Innstillinger > Utvikler. Sørg for at boksen i utviklerinnstillingene er krysset av
  3. Trykk på Fjern alle SteamVR-USB-enheter. Sjekk at koblingsboksens USB-kabel ikke er koblet til og trykk på «Ja»
  4. Når dette er gjennomført, avslutt SteamVR, koble til koblingsboksen (USB, HDMI og strøm) og start SteamVR på nytt
Sjekk prosessorens ytelse
Åpne bildetimingsgrafen (SteamVR > Innstillinger > Ytelse > «Vis bildetiming»), og start et prosesstungt VR-spill og se etter stigninger i bildetimingen.

Hvis du ser stigninger, har problemet sannsynligvis en sammenheng med CPU-ytelse.

Høy temperatur i CPU-en kan føre til ytelsesproblemer. Det finnes flere programmer som kan hjelpe deg med å kontrollere CPU-ens temperatur. Fjern støv i PC-kabinettet og på vifter for å forsikre tilstrekkelig luftstrøm.
Opphev ytelsesbegrensninger i BIOS
Start datamaskinen på nytt og trykk på DEL ved oppstart for å få tilgang til hovedkortets BIOS.

Sjekk at eventuelle moduser som påvirker ytelsen er slått av og andre strømbegrensninger er opphevet.

Fremgangsmåten for å få tilgang til BIOS varierer fra maskin til maskin. Søk opp fremgangsmetoden for den bestemte datamaskinen eller hovedkortet.