Wat moet ik doen als mijn Steam account is gestolen?

Als je Steam-account is gestolen of gekaapt, moet je, voordat je je account herstelt, onderstaande stappen eerst voltooien om te verzekeren dat je account niet opnieuw wordt gestolen.

Stap 1 - Je computer scannen

Virussen, key loggers, spyware en andere schadelijke code kunnen je Steam-accountnaam en wachtwoord stelen. Voordat je het wachtwoord van je Steam-account opnieuw instelt, moet je virus- en spywarescanners laten lopen om ervoor te zorgen dat dergelijke programma's niet op jouw computer staan.

Stap 2 - Het wachtwoord van je e-mail wijzigen

Steam-accounts worden vaak gecompromitteerd nadat een bijbehorend e-mailadres gecompromitteerd is. Het wijzigen van je wachtwoord op je e-mailaccount zal er voor zorgen dat een kaper niet nogmaals je Steam-account kan stelen, of de hulp van Steam Support kan belemmeren.

En zoals altijd ...
Deel je wachtwoord niet

Geef nooit je Steam-accountwachtwoord aan een vriend of andere individuen die ernaar vragen. Steam Support-medewerkers zullen nooit je wachtwoord vragen.

Gebruik officiële Steam-websites

Voer je wachtwoord alleen in op officiële Steam-websites, zoals steampowered.com en steamcommunity.com.

Als je vermoedt dat een website die om je inloggegevens vraagt geen officiële Steam-website is, negeer de aanvraag dan en vul geen gegevens op die website in.

Meer informatie over hoe je je account beveiligt

Je kunt aanvullende informatie vinden over de beveiliging van je account en bescherming tegen accountkapingen en -phishing door de aanbevelingen voor accountbeveiliging van Steam Support te bezoeken.

Mijn account herstellen

Eens je zeker bent dat zowel de computer die je gebruikt als je e-mailaccount veilig zijn, kan je jouw Steam-account herstellen door je wachtwoord te wijzigen.

Mijn wachtwoord opnieuw instellen