Steamin tuki
Steam Deck -työpöytä – Usein kysytyt kysymykset
Steam Deck on suunniteltu tarjoamaan täydellinen Steam-pelikokemus heti siitä lähtien, kun otat sen ulos laatikosta. Pelaajat voivat oletusarvoisesti selata, ladata ja pelata pelejä Steamistä, chatata tai puhua kaverien kanssa Steam-chatissa, saada peli- ja järjestelmäpäivityksiä, säätää Steam Deckin asetuksia ja paljon muuta. Koska Steam Deck on tietokone, käyttäjät voivat hyödyntää myös työpöytää ja tehdä paljon muutakin. Ohessa yleisimmät kysymykset ja vastaukset Steam Deckin työpöytään liittyen.

Miten työpöytätilaan pääsee?


Valitse Steam-valikosta Virta ja sitten Siirry työpöydälle.

Miten työpöytätilasta pääsee takaisin Steam Deck -käyttöliittymään?


Työpöydältä löytyy Return to Gaming Mode (Palaa pelitilaan) -linkki. Klikkaa linkkiä palataksesi Steam Deck -käyttöliittymään. Voit palata myös järjestelmävalikon kautta kirjautumalla ulos.

Voiko työpöytätilassa käyttää hiirtä ja näppäimistöä?


Voit käyttää kosketuslevyä hiirenä. Oikean kosketuslevyn klikkaaminen on ensisijainen ja vasemman kosketuslevyn klikkaus toissijainen. Kun Steam on käynnissä, tuo näyttönäppäimistö esiin painamalla Steam- ja X-painiketta. Näyttönäppäimistöä parannellaan edelleen, joten saatat tarvita fyysistä näppäimistöä ja hiirtä joissain tilanteissa.

Toimivatko Steam Deck -ohjaimet työpöytätilassa?


Kyllä, kun Steam on käynnissä, Steam Deckin syötteet ovat saatavilla sovelluksille ja peleille SteamOS-työpöytätilassa.

Miten asennan sovelluksia?


Ohjelmistojen asentaminen hoituu tällä hetkellä KDE Plasman peruskokemuksen avulla. Voit käyttää tehtäväpalkista löytyvää Discover Software Centeriä sovellusten asentamiseen. Discover Software Center asentaa sovelluksia Flatpak-teknologian avulla (lisätietoja alla) levyaseman kirjoitettavaan osioon. Jos Linux-komentorivi on tuttu entuudestaan, voit asentaa sovelluksia suoraan käyttämällä Flatpak-komentoja. Yleisimmät selaimet ja musiikkisoittimet sekä muita sovelluksia on jo saatavilla tätä kautta, ja monia muita päivitetään, korjataan ja lisätään julkaisun jälkeen.

Mikä on Flatpak?


Flatpak on Linux-apuohjelma ohjelmistojen asentamiseen ja pakettien hallintaan. Flatpak on kätevä, koska sen avulla voi asentaa ja suorittaa sovelluksia Steam Deck -levyaseman kirjoitettavaan osaan, kuten muitakin pelejä ja sisältöä. Tulevat Steam Deck -järjestelmäpäivitykset eivät myöskään riko niitä myöhemmin.

Mitä jos haluan tehdä jotain muuta kuin mitä Flatpak mahdollistaa?


Mikä ettei, mutta on muutama tärkeä huomioitava seikka. Harkitsethan tarkkaan, ennen kuin suoritat internetistä löytyviä satunnaisia komentoja tai skriptejä. Steam Deck -laitteesi tai sen data voivat vioittua. Ilman Flatpakia (esim. pacmanilla) asennetut sovellukset saatetaan myös poistaa seuraavan SteamOS-päivityksen myötä.

Jos haluat muokata vain luku -tilassa olevaa kuvaa ilman Flatpakia, voit tehdä sen seuraavalla komennolla:

sudo steamos-readonly disable
Katso alta ohjeet sudon käyttämisestä Steam Deckissä. Varoitus: älä kokeile yllä olevaa komentoa, jos et tiedä, mitä olet tekemässä.

Miten suoritan sudo-komennot?


Deckin oletuskäyttäjällä ei ole salasanaa. Tämä on tehty turvallisuussyistä estämään pääsy SSH:n kautta. Tunnusta ei voi käyttää komentojen suorittamiseen sudolla.

Jos haluat määrittää salasanan, jotta voit suorittaa sudo-komentoja, avaa pääteikkuna ja määritä kestävä salasana käyttämällä passwd-komentoa. Tällöin voit käyttää sudoa missä tahansa, missä kyseistä tunnusta vaaditaan.

Sähläsin ja Steam Deck käyttäytyy nyt oudosti. Miten saan sen toimimaan jälleen kunnolla?


Ohjeet löytyvät täältä.

Voiko Deck-tilassa suorittaa työpöydälle asennettuja sovelluksia?


Kyllä. Mene työpöydällä Steam-asiakasohjelmaan ja klikkaa Lisää peli -painiketta vasemmassa alakulmassa. Valitse Lisää muu kuin Steam-peli ja etsi haluamasi sovellus listasta. Sovelluksen pitäisi nyt näkyä Steam Deck -käyttöliittymän kirjastossa Muut kuin Steamin pelit -välilehdellä.

Voiko pelejä ja työpöytäsovelluksia suorittaa Deck-tilassa yhtä aikaa?


Kyllä. Kun peli tai sovellus on käynnissä, Steam-painiketta painamalla voit avata aloitussivun tai kirjaston ja käynnistää toisen sovelluksen. Se ilmestyy vasemmalla olevaan valikkoon, jonka avulla voit vaihtaa sovellusten välillä. Näin voit kuunnella musiikkia, chatata kaverien kanssa tai pelata klikkipelejä samaan aikaan, kun pelaat jotain muuta.
Ongelmia Steamin kanssa?
Rajaa aihe Steamin tukisivulla, jotta löydät apua helpommin.
Yhteisön tukisivu
Julkaise kysymyksesi Steam-keskustelussa tai etsi sieltä vastausta.