Steam-tilini on varastettu - mitä minun pitää tehdä?

Jos Steam-tilisi on varastettu tai kaapattu, käy läpi kaikki alla olevat vaiheet ennen kuin yrität palauttaa tilin käyttöösi. Näin varmistat, ettei tiliäsi varasteta heti uudelleen.

Vaihe 1 - Tarkista, onko koneellasi viruksia

Virukset, näppäilyn tallentavat ohjelmat, vakoiluohjelmat sekä muut haittaohjelmat voivat varastaa Steam-tilisi sisäänkirjautumisnimen sekä salasanan. Ennen kuin asetat Steam-tilisi salasanan uudestaan tarkista virustorjuntatyökalulla, ettei tietokoneellasi ole viruksia tai haittaohjelmia.

Vaihe 2 - Vaihda sähköpostiosoitteesi salasana

Steam-tileihin murtautuminen on yleistä, kun siihen liitettyyn sähköpostiosoitteeseen on päästy käsiksi. Sähköpostitilin salasanan vaihtaminen varmistaa ettei kaappaaja pääse Steam-tilillesi toistamiseen tai häiritse Steamin tuen avunantoa.

Ja muista...
Älä kerro salasanaasi muille

Älä koskaan anna Steam-tilisi salasanaa kaverille tai kenellekään muulle, joka sitä pyytää. Steamin henkilökunta ei koskaan pyydä sinulta salasanaasi.

Käytä vain virallisia Steamin nettisivuja

Näppäile salasanasi vain virallisille Steam-nettisivuille, kuten steampowered.com ja steamcommunity.com. Näillä sivuilla näet Extended Validation SSL -sertifikoinnin, jonka useimmat nykypäiväiset nettiselaimet näyttävät osoitekentässä vihreällä palkilla, jossa lukee "Valve Corporation [US]".

Jos epäilet, että Steamin sisäänkirjautumistietoja vaativa sivusto ei ole virallinen, sulje kyseinen sivu äläkä anna sinne sisäänkirjautumistietojasi.

Opi lisää tilisi suojaamisesta

Lisätietoja tilisi turvaamisesta sekä tilisi ja tietokoneesi suojaamisesta tietojenkalastelijoita ja varkaita vastaan löytyy Steamin tuen Tiliturvasuosituksista.

Palauta tili käyttööni

Kun olet varma siitä, ettei tietokoneellasi ole viruksia ja sähköpostisi on suojattu, saat Steam-tilisi takaisin käyttöösi vaihtamalla sen salasanan.

Nollaa salasana