Hva gjør jeg om Steam-kontoen blir stjålet?

Hvis Steam-kontoen er blitt stjålet eller kapret, så bør du gjennomføre trinnene nedenfor før du gjenoppretter kontoen, for å sikre at kontoen ikke stjeles igjen.

Trinn 1 – Skann datamaskinen

Virus, tastaturlogger, spionprogram og annen skadelig kode kan stjele Steam-kontonavnet og passordet. Før du tilbakestiller Steam-kontoens passord, bør du kjøre skanning mot virus og spionprogram for å sørge for at disse ikke finnes på datamaskinen.

Trinn 2 – Endre e-postkontoens passord

Steam-kontoer kompromitteres ofte etter at en tilknyttet e-postadresse kompromitteres. Hvis du endrer passordet til e-postkontoen, sørger det for at en kaprer ikke kan stjele kontoen en gang til, eller forstyrre hjelpen fra Steams kundestøtte.

Og som alltid …
Ikke del passordet ditt

Aldri gi ut Steam-kontoens passord til en venn eller andre personer som spør om det. Representanter for Steams kundestøtte vil aldri spørre deg om passordet.

Bruk offisielle Steam-nettsteder

Skriv kun inn passordet på offisielle Steam-nettsteder, slik som steampowered.com og steamcommunity.com. Disse nettstedene vil inneholde et Extended Validation-sertifikat, som de fleste oppdaterte nettlesere viser med grønn tekst eller lignende i adressefeltet, med «Valve Corporation [US]» i nærheten av adressen.

Hvis du mistenker at nettstedet som spør om innloggingsinformasjonen ikke er et offisielt nettsted, ikke skriv inn noen opplysninger på nettstedet og bare se bort fra det.

Les mer om hvordan du kan sikre kontoen

Du kan finne ytterligere informasjon om hvordan du sikrer kontoen og beskytter deg selv mot kontokapring og nettfisking, ved å gå til sikkerhetsanbefalinger fra Steams kundestøtte.

Gjenopprett kontoen

Når du er sikker på at både datamaskinen som du bruker, og e-postkontoen er trygge, kan du gjenopprette Steam-kontoen ved å endre passordet.

Tilbakestill passordet