Vad gör jag om mitt Steam-konto blir stulet?

Om ditt Steam-konto har stulits eller kapats, bör du slutföra stegen nedan innan du återställer ditt konto för att se till att kontot inte stjäls igen.

Steg 1 - Scanna din dator

Virus, keyloggers, spionprogram och andra skadliga program kan stjäla ditt kontonamn och lösenord till Steam. Innan du återställer ditt Steam-kontos lösenord, bör du scanna efter virus och spionprogram för att se till att sådana program inte finns på din dator.

Steg 2 - Byt lösenord på ditt e-postkonto

Steam-konton kapas ofta i och med att en tillhörande e-postadress kapats. Att byta lösenord på ditt e-postkonto kommer säkerställa att en kapare inte kan stjäla ditt Steam-konto en andra gång, eller påverka hjälp från Steam Support.

Och som alltid...
Dela inte ditt lösenord

Ge aldrig ut ditt Steam-kontos lösenord till en vän eller andra individer som frågar efter det. Steam Support kommer aldrig fråga efter ditt lösenord.

Använd officiella Steam-hemsidor

Använd bara ditt lösenord på officiella Steam-hemsidor, som steampowered.com och steamcommunity.com. Dessa sidor inkluderar en Extended Validation SSL-certifikat, vilket de flesta moderna webbläsare identifierar med grön text eller en grön markering i adressfältet med "Valve Corporation [US]" nära adressen.

Om du misstänker att en sida som frågar efter dina inloggningsuppgifter inte är en officiell Steam-sida, ignorera den och låt bli att ange dina inloggningsuppgifter.

Läs mer om hur du kan säkerställa ditt konto

Du kan hitta mer information om hur man säkrar sitt konto och skyddar sig mot kontokapning och nätfiske genom att läsa Steam Supports rekommendationer om kontosäkerhet.

Återställ mitt konto

När du är säker att både datorn och e-postkontot du använder är säkra, kan du återställa ditt Steam-konto genom att byta lösenord.

Återställ mitt lösenord